30 Ağustos 2007 Perşembe

Second Life Nedir?



Second life la ilk tanışmam bir internet sitesinde"second life" güzellleri diye resim galerisine bakarken oldu. Gerçi ben bu tanışmayı anlayamamışımdım çünkü resimlerin güzellik boyutuna bakıp çıktım:)) İlerleyen zamanlarda bir pc dergisinin araştırma yazısını okurken tekrar karşılaştık kendileriyle ve pc me kurup denedim ve orada kalakaldım. Şunuda itiraf etmek lazımki second life ilk başta sıkıcı gelen bir oyun olabiliyor. Yaşı küçük arkadaşlarım nedense hep oyunda öldürülecek birilerini arıyorlar. :DD Bazen şöyle sesler duyarsınız "görev nasıl alcam?", "bu silahla nasıl ateş ediliyor?" tabi elindekinin su tabancası oldugunu ögrenmesi fazla sürmüyor. :)) yanlış yere geldin hadi başka yere bu aşk oyunu ehu ehu ehu..
Scond life bir oyun ama oyun derken hep düşürüm oyunmu diye, bazılarına göreyse yaşam similotörüdür ki bu daha uygun bence. zaten bu second life yaş ortalaması baya yüksek bir oyun
oyunsa. Buda baya iyi bir şey bence çünkü bu benim ikinci oynadığım online oyun. İlk knight online diye bir oyun oynamıştım ki sanırım bilmeyeniniz yoktur tabi şimdi iki oyunu kıyaslamıcam zaten istesemde yapamam çok farklı şeyler ama bu oyun biraz diyolağlar daha seviyeli ve küfürsüz. Çünkü artık knight dan o yüzden sıkıntı gelmişti. Tam oyunun ortasında bir mesaj gelir "ananı ....." diye. ne oldu yav dersin, yok bişey boş ver der. Hee tam o zaman insanın pc ye bir kafa çıkarası geliyor, o anda eline bir geçse kim kimi yaparmış belli olcak ahh ahh. Yaş sınırı 12 yi geçmeyen bir bebe iste. konuda dağıttık ice ya nese.
Yasam similotörü denincede akla sims oyunları geliyor. Sims oyununu birkaç kere oynamayı denemiştim ama çabuk sıkıldım. Ben normalde zaten dağınık biri oldugum için:) bir de bu oyunda bulaşık yıka, yerleri temizle, çocuk bak, wc ye git vs. vs. ve sonuç hemen sıkıltı. Şimdi diyeceksinizki "bunun farkı ne?"

en buyük fark online olması bence. Yukarda saydıklarımıda illa ben yapacam derseniz bir bulaşık yıkama animasyonu yaparsınız artık. :) daha nelerr yaparım dersen bol bol dans edip sahil de yatıp linden(second life para birimi) kazanırsın. Hatta bende bu yazıyı yazarken dans ediyorum. Bol bol elbise alırsınız. Biraz daha işi oğrendikden sonra kendiniz yapabilirsiniz.
Oyunun sistem gereksinimleri biraz fazla. Tamam ortadüşük bir sistemlede oynamak mümkün ama grafiklerin akıcı olması için iyi bir ekran kartı ve internet bant genişligi lazım. second life a yeni giren arkadaşları ilk başta karışık sayılabilecek bir menü bekliyor. Bu menü engelini tamamen aşmak biraz zor oluyor çünkü sl (secon life) de çok fazla fonksiyon oldugu için tam kontrol biraz zaman alabilir. Menü engeliyle fazla ugraşmayın bence zamanla oynadıkca ögrenirsiniz. Second life ı benim tam olarak anlatmam elbetteki mümkün değil ama sizlere biraz olsun fikir vermek amacıyla bu yazıyı yazıyorum.

21 Ağustos 2007 Salı

Friend Listesine Avatar Ekleme


Secondlife ekranınızın en altında bulunan Friends menüsünü aktif ettiğinizde karşınıza arkadaş listeniz gelecektir. (Ctrl+shift+F)

Buradan ADD butonuna tıklayarak karşınıza çıkacak forma aramak ve listenize eklemek istediğiniz kişinin adını yazıp arkadaşlık teklif edebilirsiniz.

Yakınınızda bulunan avatarlarda, avatarın üstüne mause ile sag tıklayıp friend seçegini seçmek yeterli olacaktır.

Tabi sadece karşı taraf teklifinizi kabul ettiğinde listenizdeki yerini alacaktır.